contact us
about us
recognition
aviation
residential
multi-family
historic
commercial
civic/cultural
client login
kent denver student center for the arts | cherry hills village, co
/ (1 of 1)


The center provides both its Kent Denver’s upper and middle schools with a consolidated music, theater, and visual arts instructional space. The 29,000–square foot building was pushed into the slope of a hill to meet local height restrictions and to fit within the campus’s heritage. This allows entrances at grade for both the upper and lower floors, providing the building a public face in two places. The program includes the Anschutz Family Theater with the flexibility to sit 250 to 500 patrons. The second performing space is the experimental theater, designed as a hybrid of the traditional black box theater and a teaching theater. With expansive sliding doors, the experimental theater easily transforms into an amphitheater.

Rob Forslund - Project Designer/Semple Brown Design

Design Recognition
2011 Brick in Architecture Award
AIA Colorado - 2009 Merit Award, Built Architecture
AIA Denver - 2009 Merit Award, Built Architecture
Gold Hard Hat Award, 2007


Photography by Ron Pollard